Szórakozás

A levegőben akart kiszállni a repülőből egy részeg utas

Néhány utastársa a saját nadrágszíjaival kötözött meg egy Moszkvába tartó gépen tomboló férfit, aki az egyik utaskísérőt is megütötte, majd a vészkijáraton át akart távozni.

A szemtanúk szerint a 40 éves férfi és hasonló korú barátnője már erősen ittas állapotban szállt fel az ukrán AeroSvit légitársaság Odesszából Moszkvába tartó járatára. A repülőgépen tovább folytatták az italozást, majd miután a légi kísérők már nem akartak több italt felszolgálni nekik, a férfi dührohamot kapott, és tombolni kezdett a fedélzeten. Belekötött az utasokba, többeket bántalmazott, majd az egyik stewardesst is ököllel arcon ütötte – adta hírül kedden az ukrán proUA internetes hírújság..

A pilóták tehetetlenek voltak vele szemben, mert a szabályzat szerint nem hagyhatták el a pilótafülkét, és az utasok zöme is rémülten húzta meg magát az ülésekben, sőt az idősebbek becsukott szemmel imádkoztak. Végül néhány férfi mégis szembeszállt a dühöngő részeggel, aki ekkor ki akarta nyitni a vészkijáratot, hogy kiszálljon. Az utolsó pillanatban sikerült csak leteperni, és nadrágszíjakkal gúzsba kötni. A gép így gond nélkül landolhatott Moszkvában, ahol bilincs kattant a randalírozó utas csuklóján.

A légitársaság belső vizsgálatot rendelt el az incidens kapcsán, mivel az általa alkalmazott biztonsági embereknek a repülőtéren, majd közvetlenül a beszálláskor is ki kell szűrniük a repülés biztonságára veszélyt jelentő – többek között az ittas – utasokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik