Szórakozás

Angelina Jolie: Magyarország jeles

Budapestből csak annyit látott, amennyit a forgatás közben láthat az ember, de az tetszett annyira, hogy elhatározta: ide még visszajön.

Egyebek között ezt mondta a Vasárnapi Híreknek adott interjújában Angelina Jolie.

Az amerikai filmsztár, aki Budapesten forgatta a jugoszláv háború idején játszódó szerelmi történetének egy részét, elmondta: nem csalódott a forgatást előkészítő kollégáiban, akik azt mondták neki: a helyszín és a stúdió tökéletes, Budapest pedig tele van filmes profikkal. Magáról a sztoriról is beszélt a lapnak.

“Rengeteget olvastam, töménytelen híradót, dokumentumfilmet néztem végig és szakértőkkel agyaltam. A végső lökést az adta meg, hogy a régióból válogattam össze a szereplőket, akik megosztották velem a saját sztorijaikat, és részletesen elmesélték, hol, hogyan élték át a háborút, s mi mindenen ment keresztül a családjuk. Ami Jugoszláviában történt, annyira friss és fájó, hogy akár ma is megtörténhetne. Az emberiség még évtizedekkel a második világháború után is képtelen megbirkózni bizonyos feszültségekkel. Ugyanakkor ez a film gyönyörű mese is, amelyből kiderül, milyen emberek lakták az egykori Jugoszláviát. Nem volt szándékomban politikai filmet csinálni. Embermesét akartam.”

Amióta gyerekei vannak, minden országot abból a szemszögből néz, hogy mennyire gyerekbarát. Ebből a szempontból pedig Magyarországnak jeles osztályzatot ad – mondta a színésznő, akit Magyarországra férje Brad Pitt és hat gyereke is elkísért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik