Szórakozás

Vilmos herceg életet mentett

Drámai helikopteres mentőakcióban vett részt Vilmos brit herceg, alig pár órával azután, hogy házassági bejelentése után újra szolgálatba állt a légierő mentőalakulatánál.

A brit légierőnél mentőpilótaként dolgozó herceg esős, ködös időben segített egy szívrohamot kapott férfi kimentésében, Wales legmagasabb hegyén.”Az életemet neki és csapatának köszönhetem” – jelentette ki a Snowdon-hegyről csütörtökön lementett 45 éves férfi, a Sunday Mirror című brit lapnak nyilatkozva. A férfi hat barátjával túrázott az 1085 méter magas hegyen, és nagyjából félúton voltak, amikor kétgyermekes családapa szívrohamot kapott.

Vilmos herceget és csapatát öt órával azután utasították a Greg Watkins kimentésre, hogy a brit trón második számú várományosa visszatért a szolgálatba, az eljegyzéséről szóló bejelentést követően – erősítette meg a brit védelmi minisztérium.

A légierő mentőhelikopterével először nem tudták megközelíteni a férfit, a rossz időjárási körülmények miatt. Watkins elmondása szerint heves eső esett, erős széllökések voltak, és időnként olyan sűrűvé vált a köd, hogy még a saját kezét is alig látta.

A mentőhelikopterrel végül akkor sikerült a férfi közelében jutni, amikor egy kis időre javult az időjárás, és enyhült a köd. A szívrohamot kapott férfit csörlővel húzták fel a helikopterbe, miközben a másodpilótaként dolgozó Vilmos herceg a gép egyenesben tartásáért felelt. Pillanatokkal a férfi felhúzása után a területet újra sűrű köd borította be.

A légierő szóvivőjének elmondása szerint a mentőcsapat “tökéletes manővert hajtott végre”, és “nagyon jó döntést hoztak”, amikor a kihasználták az időjárásban beállt rövid változást. A kimentett férfi elmondása szerint ennek köszönheti az életét, mert, ha gyalog kellett volna levinni a hegyről, akkor túl későn került volna kórházba.

Watkinsot azonnal kórházba szállították, és pénteken szívműtétet hajtottak rajta végre. A férfi a Sunday Mirrornak elmondta: akkor tudta meg, hogy Vilmos herceg is segített kimentésében, amikor a kórháznál kiemelték a helikopterből, de csak akkor fogta fel igazán ennek jelentőségét, amikor műtét után felébredt. “Szerencsés vagyok, hogy élek, de még szerencsésebb, hogy a leendő király mentett ki” – mondta el Watkinson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik