Szórakozás

Szibériai tigrissel élt együtt egy orosz nő

Az asszony mindössze 2 500 rubeles pénzbüntetésre számíthat, amiért engedély nélkül tartotta otthonában a veszélyeztetett állatot.

A Jekatyerinburgban élő nő egy négyszer négy méteres ketrecben tartotta a szibériai tigrist, egy szabadban lévő ketrecben – írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A városi ügyészség közlése szerint a nő engedély nélkül tartotta az állatot, és nem tartotta be állatvédelmi és higiéniás előírásokat.

Az ügyészség közlése szerint az orosz hatóságok várhatóan le fogják foglalni a tigrist, és majd azután döntenek további sorsáról. Az orosz hírügynökség jelentése szerint a nő egy mindössze 2 500 rubeles (16 ezer forint) pénzbüntetésre számíthat.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a nő honnan szerezte be a veszélyeztetett állatot, amelyből 450 él vadon Oroszországban. Az orosz hírügynökség adatai szerint 2006 óta legalább tíz példányt öltek meg vadorzók Oroszország távol-keleti területein.

A WWF állatvédelmi szervezet márciusi közlése szerint 15 százalékkal csökkent a szibériai tigris populáció 2009-ben, az előző évhez hasonlítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik