Szórakozás

Tévedésből levágták egy egészséges nő mellét

Farkas Csilla
Farkas Csilla

szerkesztő. 2010. 11. 09. 10:58

Azt hitték, rákja van, miközben kenőcsökkel gyógyítható lett volna a betegség.
Korábban a témában:

Hivatalosan is vétkesnek találták azokat az orvosokat, akik hibásan diagnosztizálták, és tévedésből vágták le egy 44 éves konstancai asszony mellét. A konstancai közegészségügyi igazgatóság orvosi műhibákra szakosodott bizottsága hétfőn bejelentette, hibáztak a nőt kezelő és megműtő orvosok – írja a manna.ro.

“Levágták a mellem, a beavatkozás előtt és után négy kemoterápián estem át. Elfogadtam mindezt, lemondtam a melleimről a családom érdekében. Elkezdtem hízni, holott mindenki tudja, hogy akinek rákja van, az nem szedi magára a kilókat” – elevenítette fel az asszony a történteket.

2008 elején érezte, hogy csomó van az egyik mellében, a konstancai kórházban az onkológus pedig rákkal diagnosztizálta, és azt mondta, le kell vágni a mellét. A 44 éves nő nem akarta a műtétet, annál is inkább, hogy a beavatkozást megelőző két kúra után a csomó eltűnt.

Pleş doktornő viszont akkor azt mondta neki, a rák egyik agresszív formájáról van szó, amely bármikor újra megjelenhet, és arra kérte a nőt, válasszon sebészt. A hölgy egy helyileg jó nevű onkológus sebészt választott, aki magánklinikáján műtötte meg.

A szövettani vizsgálat és négy másik orvos konzultációja során kiderült, a nőnek nem rákja volt, hanem elmondása szerint “egy banális betegség, amely kenőcsökkel és masszázzsal gyógyítható”.

Az operációt végrehajtó sebész nem vállalja a felelősséget: nem ellenőrizte a diagnózist, mivel a műtétet a páciens kérte. Állítása szerint akkor ellenőrizte volna, ha a beteg az ő klinikáján kezdte volna el a kezelést, és ott végezték volna a vizsgálatokat, így csak az iratok alapján tájékozódott, amelyeket a hölgy vitt.

Dana Pleş szerint normális, hogy a levágott testrészben a szövettani vizsgálat már nem mutatta ki a rákos sejteket, hiszen azok a műtétet megelőző kezelés során eltűntek. Szerinte az operációról a páciens döntött a sebésszel közösen, akivel ő nem is beszélte meg az esetet.

A közegészségügyi bizottság tulajdonképpen a bukaresti onkológiai intézet szakorvosainak álláspontját erősítette meg, akik a levágott mell szövetéből vett minták alapján megállapították, nem volt rákja a 44 éves asszonynak. Sem a sebész, sem Dana Pleş egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről. Az orvosi műhiba elszenvedője perelni szeretné a bűnösöket.

AJÁNLOTT LINK:

Műhiba: levágták egy nem rákos nő mellét (manna.ro)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.