Szórakozás

Bárki elmerülhet Harry Potter varázslatos világában

Az elképesztő sikerre való tekintettel Harry Potter múzeum nyílik Angliában.

Már a Harry Potter könyvek megjelenésekor biztos volt, hogy a sorozatot előbb-utóbb megfilmesítik. Garantált siker, elképesztő bevételek. De az utolsó film is elkészült és az őrület nem hagy alább. Éppen ezért látogathatóvá teszik a filmek egyes helyszíneit, díszleteit, sőt hamarosan Harry Potter múzeumot is nyitnak az Egyesült Királyságban.

A sorozatot jegyző Warner Bros. bejelentette, hogy állandó látogatóközpontot hoznak létre Leavesden-ben. Ezen a helyen a rajongók bejárhatják a film díszleteit, ahol a varázslóvilág leghíresebb személyiségének, Harry Potternek az életéről szóló filmeket forgatták.

A vállalat szerdán jelenti be hivatalosan is a központ megnyitását, ami előreláthatólag 100 millió fontba fog kerülni és 2012-től lesz látogatható.

De nem csak látnivalók kapnak helyet a herfordshire-i területen, a stúdió tovább működik alkotóhelyként is.

Legutóbb a tudósok álltak elő elképesztő ötletükkel, miszerint elkészítik Harry Potter láthatatlan köpenyét. Kész ugyanis az első olyan anyag, amelynek apró részei képesek úgy manipulálni a fényt, hogy a tárgyak láthatatlanok lesznek tőle. A tudósok szerint ez hatalmas lépés ahhoz, hogy megvalósuljon a varázslótanonc láthatatlanná tevő ruhadarabja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik