Szórakozás

Táncra perdültek Obamáék

A hivatalos indiai úton tartózkodó amerikai elnök és felesége az ország pénzügyi központjának tartott város egyik iskolájában táncolt a gyerekekkel.

A Diwali, a Fények Fesztiválja és egyben a hindu Újév kezdete, a legfontosabb ötnapos ünnepségsorozat nem csupán Indiában, de a világ azon egyéb területein is, ahol jelentősebb hindu és szikh populáció él. Mivel a holdnaptár számításai alapján tartják meg az ünnepségsorozatot, a Diwali minden évben valamikor október közepe és november közepe közé esik.

Obamát elkísérte Mumbaiba felesége, Michelle. Az elnöki pár a város déli részén lévő iskolába kapott meghívást vasárnap, amit örömmel elfogadtak. Először csak ültek és tapsolták a ritmust a színpompásan felöltözött gyerekek táncához. Aztán felállt a first lady, és lelkesen csatlakozott a gyerekekhez, majd némi unszolásra maga az elnök is beállt táncolni. A műsor végén a gyerekek zajos követelésre közös fotózás és autogramosztogatás következett.

Michelle Obama már egyszer táncra perdült a mostani indiai látogatáson. Szombaton mezítláb táncolt a helyi ritmusokra egy jótékonysági eseményen, amelyet az árvák és a családjuktól elmenekült gyerekek megsegítésére tartottak. Az esemény természetesen hatalmas médiafelhajtással zajlott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik