Szórakozás

Bálna hátán “lovagolt” a vakmerő tinédzser

Felmászott egy bálna hátára egy tinédzser a nyugat-ausztráliai Perth partjainál, s kb. fél percig úszott vele együtt, míg az állat le nem dobta magáról.

Az éppen strandoló 14 éves Sam Mathesonnak fogalma sem volt arról, hogy törvénysértést követ el, amikor úgy döntött, hogy közvetlen közelről is megnézi a part felé közeledő hatalmas tengeri emlőst. Sikerült is odaúsznia hozzá és karjával megkapaszkodni az oldalán úgy 20-30 másodpercre, félig a vízbe belelógva.

A fiú beszámolója szerint a simabálna csak akkor vette észre őt, amikor felkapaszkodott rá, ekkor azonban nemsokára a farokuszonya egy hatalmas csapásával magával rántotta a vízbe. Matheson rövid időre víz alá került, de sikerült a felszínre emelkednie és kiúsznia a parti sziklákig. Sam szerint az állat úgy 14 méter hosszú lehetett, és a bőre “nagyon finom, nagyon puha tapintású” volt.

A fiú illegális bravúrját egy amatőr fotós is megörökítette.

A tinédzser elmondta az újságnak, nem tudta, hogy törvény tiltja 30 méternél jobban megközelíteni egy bálnát, részint a faj védettsége, részint a balesetveszély miatt – egy bálna akár az uszonyával halálos csapást mérhet emberre.

A “bálnán lovagló fiút” akár 10 ezer ausztrál dollár bírsággal is sújthatták volna, ám végül megúszta figyelmeztetéssel, de a legfontosabb, hogy élve és épségben került ki a veszélyes kalandból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik