Szórakozás

Kerítésen átmászva akarták elhagyni a temetőt

Százan próbáltak átmászni vasárnap este a nyíregyházi Északi temető kerítésén, miután a kaput, amelyen bementek, kifelé menet zárva találták este hat óra után.

Az egyik közelben tartózkodó – a biztosítást felügyelő – rendőrparancsnok figyelt fel arra, hogy a temető kerítésén többen megpróbálnak kimászni. Volt, aki visszaesett. Miután a parancsnok a helyzetet balesetveszélyesnek ítélte meg, és tartani lehetett attól is, hogy pánik tör ki a látogatók között, úgy döntött, levágja a lakatot a kapuról. A jelenlévők tapssal köszönték meg az intézkedést.

Szekrényes András, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Vállalat igazgatója nagyon sajnálja a történteket. “Hibát követtünk el, a felelősséget vállalom. Egyik kollégánk az utasítás ellenére bezárta az egyik kaput. Az utasítás az volt, hogy amíg a vezető nem szól, addig a kaput nem lehet bezárni” – közölte . Hozzátette: az Északi temetőnek négy kapuja van, vagyis a többi három nyitva állt, az egyik kapu, amelynél éjjel-nappal portaszolgálatot tartanak, a nap 24 órájában nyitva van.

Kollégáját jó szándékú embernek tartja, elmarasztalásra azért számíthat, mert – mint fogalmazott – “ezt kívánja meg a világ”. Ő intézményvezetőként pártolja a kollégáit, akik készültek a hosszú hétvégére, igyekeztek mindent rendbe tenni, hogy méltóképp emlékezhessenek halottaikra a látogatók.

A helyi sajtóban még a megelőző héten csakugyan tájékoztatták az embereket a temetők nyitva tartási rendjéről, így a látogatóknak elvileg azt is tudniuk kellett volna, hogy október 31-én este hatkor zár a temető, meghosszabbított nyitva tartás a hagyományoknak megfelelően november elsején van, ekkor este nyolckor zárják a kapukat. Hogy a temetőben rekedtek miért nem hagyták el este hatig a temetőt, de ha már nem sikerült, miért nem próbálkoztak meg a másik három kapu valamelyikén távozni, vagy mobiltelefonon segítséget kérni, azt nem lehet tudni.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.