Élet-Stílus

Mitől lesz kiszámíthatatlan a főnök?

Az az igazgató, akiben túlteng a nemi hormon, gyakrabban köt tiszavirág-életű üzleteket - állítják amerikai kutatók.

A magas tesztoszteron-szint azoonban nem csak a saját vállalkozás jövőjét veszélyezteti, hanem ráadásul arra sarkallja a főnököt, hogy más cégeket is átvegyen. A British Columbia Egyetem kutatói most rámutattak, hogy a vállalkozások életében az emberi tényezőknek sokkal fontosabb a szerepük, mint azt eddig gondolták.

A Manager Science című szaklapban megjelent tanulmány felhívja a figyelmet, hogy az ügyvezetők olykor egyáltalán nem követik figyelemmel az üzleti elemzéseket és a magas tesztoszteronszint hatására irracionálisan cselekedhetnek. Az egy ideje már ismert, hogy azok a férfiak, akik szervezetében magas a nemi hormon, valamelyest agresszívabbak, hajlamosak provokálatlan erőszakkitörésekre.

Egy orvosilag előírt hormonterápia, amely során különböző hormonkészítmények segítségével a tesztoszteronszint csökkentése a cél, nem ad okot aggodalomra, hangsúlyozza a német orvos. Sokkal inkább problematikus az az eset, amikor önállóan, a teljesítmény javítása és az izomtömeg növelése érdekében vesz be valaki tesztoszteront.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik