Szórakozás

Miniszoknyás tüntetők lepték el az olasz utcákat

Egy dél-olaszországi városka döntésének értelmében mostantól pénzbüntetést szabhat ki a rendőrség azokra a nőkre, akiknek öltözetét "túlságosan hiányosnak ítéli".

Castellammare di Stabia vezetése ebbe a kategóriába sorolja a “túl rövid szoknyát, a kihívó rövidnadrágot, a derék alá csúsztatott, illetve a hátsó résznél kilyuggatott farmernadrágot, valamint a merész kivágású felsőrészt, különösen a topnak nevezett trikót.

“A városi tanács szóvivője azt mondta az AFP-nek, hogy “küzdeni akarnak az antiszociális viselkedés ellen”. Luigi Bobbio polgármester, aki az országot kormányzó jobboldali Szabadság Népe párt tagja, ugyancsak megvédte városszerte gúnyolt intézkedést. A hétfői szavazás előtt azt mondta válaszul a tüntetésre, hogy a “miniszoknya továbbra sem tilos, csak abban az esetben, ha annyira rövid, hogy kivillan a fehérnemű”.

Miközben a régóta ismert rendelet tervezetét tárgyalta az önkormányzat, az ellenzéki Demokrata Párt női tagjai “miniszoknyás tüntetést” tartottak az utcán. Transzparenseiken azt lehetett olvasni, hogy “ami itt kivillan, az a munkások helyzete.” A mondat arra utalt, hogy a helyi hajógyárban tömeges elbocsátásokat terveznek.

Luigi Bobbio a rendelet megszavazása után úgy fogalmazott, hogy “Castellammare di Stabia mostantól civilizált város”. A rendelet egyébként nem csak “a túlságosan hiányos női öltözködés ellen” lép fel. Tiltja nyilvános helyen az istenkáromlást, a strandok kivételével a napozást közterületeken, például az utcákon, amelyeken mostantól focizni is tilos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik