Belföld

Nincs kormányzati dresscode, csak “ajánlások”

Nincs meghatározva, hogy mit kötelező viselniük a kormánytisztviselőknek, de "vannak bizonyos szabályok".

Új öltözködési szabályokat vezettek be egyes minisztériumokban, betiltották a miniszoknyát, a szandált és a rövid ujjút – írta meg a Blikk. A lap szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál kötelező a vastag harisnya és a zárt cipő, amelyből nem látszódhat ki a munkatársak lábujja. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumában abba is beleszólnak, hogy a dolgozók hogyan vágassák a hajukat, milyen ékszereket hordhatnak – írták.

A Nemzetgazdasági és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt közölte: körlevélben hívták fel az új, fiatalabb kollégák figyelmét arra, hogy kulturált módon öltözzenek fel. A Belügyminisztérium úgy reagált, öltözködési szabály nincs érvényben, de a kulturált megjelenést elvárják.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációs Államtitkársága az [origo] kérdésére úgy reagált, nincsen kormányzati dresscode, vagyis nincs meghatározva, mit kötelező viselniük a kormánytisztviselőknek. Azonban náluk is “vannak bizonyos szabályok”: férfiaknak hosszú ujjú ing és nyakkendő, a nőknek legalább térdig érő szoknya harisnyával, zárt cipő az ajánlott viselet. Hozzátették, eddig még figyelmeztetni sem kellett senkit a ruházata miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik