Szórakozás

Nicolas Cage a szervezett bűnözés ellen küzd

Az Oscar-díjas színész a világot átszövő szervezett bűnözés felszámolására és a gyermekkatonák megmentésére szólított fel.

A szervezett bűnözés pusztító és ragályos fertőzés – mondta a színész az ENSZ Kábítószer és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) konferenciáján. Az elkötelezett színész a hivatal igazságszolgáltatási jószolgálati nagykövete, és egy olyan alap létrehozója, amely egykori gyermekkatonákon segít orvosi és pszichológiai téren.

Cage korábban ugandai és kenyai útjai során alkotott képet az általa képviselt ügy sötét oldaláról. Látogatásai alatt elsősorban gyerekekkel és fiatalokkal találkozott.

Gyerekkatonaság és szexrabszolgaság túlélői voltak, néhányan gyógyszeres terápián vagy HIV-kezelésen voltak. Történeteik szívet tépők – mondta a filmcsillag.

Szerinte a valódi hősök nem a színészek, hanem a rendőrök, ügyészek, bírók és a segélyszervezetek munkatársai, valamint az orvosok, nővérek és újságírók, vagyis azok, akik a frontvonalban segítenek a szervezett bűnözés áldozatain.

Cage hozzátette azt is, hogy pályafutása során sok szerepet játszott, hősöket, gazembereket, szerelmest és vesztest, és igen, bűnözőt és azok követőit is. Elmondása szerint azonban jószolgálati nagyköveti munkája állítja a legnagyobb feladat elé, és ennek van a legnagyobb jelentősége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik