Szórakozás

Megnémulhat az X-Faktor versenyzője?

A zenei szakemberek és az orvos is úgy gondolja: veszélyes, ha egy édesanya közvetlenül a szülés után komoly próbatételnek veti alá hangszálait.

Shodeinde Dorottya kislányával a pocakjában jelentkezett az RTL Klub versenyére, és bár sokan féltették a kismamát, Dorottya egy szó nélkül járta végig a selejtezőket, és jutott be végül a legjobb 12 közé. Azzal azonban nem számolt, hogy komoly, akár élethosszig tartó hangszálproblémája is lehet, mivel úgy döntött, kismamaként is vállalja a kemény fizikai megpróbáltatásokat – tudta meg a Napi Ász.

“Egy terhes kismama hangszálai vizenyős megvastagodáson mennek keresztül, amíg a szívük alatt hordják gyermeküket. Ez egyfajta mélyülést vált ki a hangjukban, ami a megszokottól eltérő énektechnikát igényel, miáltal túlerőltetés léphet fel. Mint szakember nem támogatnám, hogy röviddel a szülés után komolyabban erőltesse magát Dorka, mivel abban biztos vagyok, hogy az anyasággal járó fizikai terheltség hatására jelentősen gyengébb teljesítményre képes csupán, mint valaki, aki nem friss édesanyaként versenyez” – nyilatkozta a Star magazinnak dr. Balázs Boglárka foniáter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik