Szórakozás

Exminiszterelnök ádámkosztümben

Mirek Topolánek volt cseh miniszterelnök is látható anyaszült meztelenül egy prágai kiállításon.

A képeket a pikáns politikusfotóiról elhíresült Antonello Zappadu, a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kicsapongó életét éveken át “dokumentáló” paparazzó készítette. A szardíniai születésű fotós elmondta a csütörtöki megnyitón, hogy inkább csak a véletlennek köszönhetők a Topoláneket ádámkosztümben ábrázoló fotók, mivel nem tudta, hogy kik tartózkodnak a médiamágnás kormányfő szardíniai luxusvillájában 2008 nyarán.

Az akkori cseh kormányfőt tulajdonképpen maga Silvio Berlusconi “leplezte le”, amikor személyiségi jogai megsértése miatt beperelte Zappadút. A fotós szerint csak nehezen kivehetők az arcok a nagy távolságból készült fényképeken, és – szerinte – nem is ismerte volna fel senki Topoláneket, ha az olasz kormányfő maga el nem árulja a kilétét.

A miniszterelnöki feljelentés nyomán az olasz rendőrség elkobozta Zappadu fotóit, számítógépét és a munkájához szükséges egyéb berendezéseket, a fotós most Kolumbiában él.

Zappadu elmondta, hogy nem lesifotósnak, hanem “oknyomozó fotóriporternek” tartja magát. A prágai kiállításon sem csak miniszterelnökökről készült “botrányfotók” láthatók, hanem például a szardíniai banditák és a kolumbiai drogmaffia világát dokumentáló fényképek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik