Szórakozás

Előzetes letartóztatásban a bankrabló

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, akit hét fővárosi bank kirablásával gyanúsítanak.

Nem tett vallomást a bíróságon, de amíg a folyosón várakozott, elsírta magát – értesült az RTL Híradó. Pénteken a felesége azt nyilatkozta, hogy férje nagyon el volt keseredve, amikor találkozhattak a fogdában, és azt mondta neki: nem rabolt bankot. A férfit hét fővárosi bank kirablásával gyanúsítják. Az első akció nem sikerült. A rendőrök éppen akkor kapták el, amikor szerintük a nyolcadikra készült. A bíróság egy hónapra rendelte el a férfi előzetes letartóztatását. Ügyvédje nem akart nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy védence nem tett vallomást.

A férfi felesége egy percre találkozhatott férjével a fogdában, akkor tagadta, hogy bankot rabolt volna. Az asszony szerint férje csendes, visszahúzódó ember, és nem is hiszi el, hogy megtette azt, amivel vádolják.

A férfi 20 éve dolgozott bankokban, informatikusként. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint a bankok szigorúan ellenőrzik leendő alkalmazottaikat. Erkölcsi bizonyítványt, önéletrajzot kérnek és egy részletes, személyes kapcsolatokra is kiterjedő bankbiztonsági tesztet is kitöltetnek velük.

Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági bizottságának elnöke az RTL Híradónak azt mondta: nagyon sok pénzintézet alkalmaz pszichológiai, grafológiai teszteket is, sőt, adott esetben környezettanulmányt végeztetnek leendő alkalmazottaikról. A szakember szerint azonban ezzel csak csökkenthetik a kockázatot, a lehetséges bűnözőket nem tudják teljesen kiszűrni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik