Szórakozás

Egymillió az elgázolt rendőr családjának

Több mint egymillió forint gyűlt össze a rendőr emlékére szervezett meccsen.

Több mint egymillió forint gyűlt össze a Radovic Dusan emlékére szervezett kispályás futball meccsen szombaton, Budapesten – tudta meg az RTL Híradó. Az összeget az elhunyt rendőr családjának gyűjtötték egykori kollegái, tűzoltók, mentők és polgárőrök. A zuglói rendőrhadnagy július végén egy autós üldözésben vesztette életét: egy menekülő sofőr hátramenetben elgázolta a rendőrt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

A meccsen minden erejüket bedobták a játékosok, igaz, ez alkalommal nem az volt a fontos, hogy melyik csapat győz. A mentők, tűzoltók, rendőrök és polgárőrök azért jöttek össze, hogy közösen segítsék Radovic Dusan özvegyét és kislányát. A meccsre egyébként a néhai rendőr özvegye is elment, de nem akart nyilatkozni. Azt mondta, még mindig nagyon nehezen beszél férje haláláról.

A sofőr július 24-én menekült el a rendőrök elők, akik igazoltatni akarták. A szakértői vélemény szerint a férfi alkoholt és drogot is fogyasztott, sőt, egy másik ügye miatt már kereste a rendőrség, ezért próbált elmenekülni. A Keleti pályaudvarnál bekerítették a rendőrök, de hátramenetbe kapcsolt és gázt adott. A gyanú szerint ekkor ütötte el Radovic Dusant, aki a helyszínen meghalt. A szándékos emberöléssel gyanúsított férfi ügyvédje szerint azonban nem bizonyított, hogy a gázolás okozta a rendőr halálát. Az ügyészség viszont továbbra is kitart emellett. A sofőr előzetes letartóztatásban van. Ha bűnösnek találja a bíróság, akár életfogytiglant is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik