Közélet

Részletes vallomást tett a rendőr elgázolója

Részletes vallomást tett, és nagyrészt elismerte a bűncselekmény elkövetését az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra gázolt pénteken egy rendőrt a fővárosban.

A gépkocsi vezetőjét hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Az ügyészség indítványt tett az előzetes letartóztatás elrendelésére. A rendőr halálának oka kétséget kizáróan a gázolás volt.

Az autó sofőrje többszörösen büntetett előéletű, akinek nem volt jogosítványa, miközben vezetett. A gépkocsi tulajdoni viszonyai sem tisztázottak egyelőre. Az autóban utazó másik embert tanúként hallgatták ki.

Radovics Dusán zászlós péntek délután vesztette életét, amikor a Keleti pályaudvarnál egy BMW – amelyet a rendőrök üldöztek – elütötte. Az elkövetőt a XIV. kerületben akarták megállítani, de továbbhajtott. Végül a IX. kerületben, a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni, ahol a sofőrt a rendőrök őrizetbe vették.

Pintér Sándor belügyminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: Radovics Dusán zászlós szolgálatteljesítés közben elhunyt, “fejet hajtok előtte”. A szolgálatteljesítés közben hősi halált halt rendőr hozzátartozóinak, közvetlen kollégáinak, és a rendőrség teljes állományának az MSZP-frakció is részvétét nyilvánította.

Péntek este pedig ezren vettek részt a XIV. kerületi rendőrkapitányság előtt, a Stefánia úton tartott gyertyagyújtáson, amelyet Radovics Dusán tiszteletére tartottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik