Szórakozás

Rendőrök védik a macskát kukába hajító asszonyt

Világszerte óriási felháborodást keltett az a videó, amin egy brit nő a kukába dob egy macskát, majd rácsukja a fedelet.

A csapdába ejtett négyéves Lolát csak hosszas keresés után,15 órával később találták meg tulajdonosai, miután felfigyeltek kétségbeesett nyávogására. A biztonsági kamerával készült felvételt Lola tulajdonosai töltötték fel a Youtube-ra, és létrehoztak egy Facebook-csoportot is, hogy az internet segítségével kiderítsék, ki a felvételen látható nő, aki miatt kedvencük 15 órát töltött egy csukott fedelű kukába zárva. A csoporthoz pár nap alatt közel 18 ezer ember csatlakozott, és többen halálosan is megfenyegették az asszonyt. Amikor sikerült beazonosítani a felvételen látható nőt, a 45 éves Mary Bale-et, Lola egyik tulajdonosa, a 24 éves Stephanie Andrews-Mann feljelentette a rendőrségen – írja a Daily Mail.

Az asszony elmondta, csupán viccnek szánta az egészet, és nem gondolta, hogy a macska nem tud majd kimászni a szemetesből. „Nem tudom, hogy mire ez a nagy felháborodás, hiszen csak egy macskáról van szó” – tette hozzá a banki alkalmazottként dolgozó Bale.

A rendőrség szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyben az állatokkal szembeni kegyetlen bánásmód ellen fellépő hatóság, az RSCPA nyomoz, és hamarosan ki is hallgatják Bale-t. Az állatvédelmi hatóság munkáját a helyi rendőrség is segíti az, és egyúttal mindenkit arra kérnek, ne akarjanak bosszút állni az asszonyon, hagyják, hogy az illetékesek végezzék a munkájukat. Bale-t egyébként nem tartóztatták le, hiszen a törvények szerint macskát kukába dobni nem számít szabálysértésnek vagy bűncselekménynek.

A sok fenyegetés miatt azonban jelenleg rendőrök őrzik Mary Bale házát, és arra is kioktatták, mit tegyen, ha valóban megtámadják.

Ajánlott linkek:

Rendőrök védik a népharagtól a macskát kukába dobó brit asszonyt (Velvet)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik