Szórakozás

“Szülési szabadságra” megy a brit miniszterelnök

Negyedszer is apa lett David Cameron. Felesége, Samantha kedden Cornwallban adott életet egy kislánynak.

A miniszterelnöki rezidencia közlése szerint a gyermeket csak szeptemberre várták, de mind a 2700 grammos baba, mind az anyuka “nagyon jól van”.

“Egy kicsit meglepődtünk” – mondta a kormányfő, de mint hozzátette: azért fel voltak rá készülve, hogy előbb is érkezhet a család új tagja.

Az újszülött a 43 éves politikus és 39 éves felesége negyedik gyermeke. Legidősebb fiuk, Iván tavaly februárban, hatéves korában, súlyos agyi megbetegedés következtében elhunyt. 2004-ben megszületett Nancy, Arthur pedig 2006-ban jött világra. Iván halála után a konzervatív pártvezér többször is célzott rá, hogy szeretne újabb gyermeket.

A legújabb jövevénynek még nem választottak nevet a szülők. A fogadóirodákban a Marnie, az Agnes és az Enid a legnépszerűbb név, és 50:1 arányban lehet arra tenni, hogy Cameronék Margaret Thatcher, a legendás konzervatív kormányfő után nevezik el lányukat.

A kislány kedden délben császármetszéssel jött világra a Cornwall megyei Truro város kórházában, a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) egyik intézményében.

A Cameron család épp egyhetes nyaralását töltötte a vidéken.

A miniszterelnök hivatal szóvivője szerint a kormányfő azt tervezi, hogy “szülési szabadságra” megy, de egyelőre nem tudni, meddig lesz távol hivatali teendőitől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik