Szórakozás

Profik segítenek Stohlnak

A színész nem határolódik el attól a lehetőségtől, amelyet egy úgynevezett mediátoriroda kínált neki.

A mediátoriroda abban segít, hogy peren kívül megegyezzenek a Stohl által fizetendő összegben. Kaincz Pál ugyanis május 8-i balesete után maradandó sérüléseket szenvedett, a mai napig nem gyógyult meg, és a hírek szerint közel 10 millió forintot követel a színésztől.

„Csak akkor lehet a mediátornak lépnie az ügyben, ha a büntetési tétel nem haladja meg az öt évet” – mondta Hajdú Katalin, az Első Mediátoriroda Zrt. vezérigazgatója.

Stohl feltehetőleg ennél kevesebbet, maximum négy-öt évet kap, ugyanis az általa okozott baleset sérültjének, a 77 éves Kaincz Pálnak az állapota nem javul, és újabb orvos szakértőket vonnak be a nyomozásba, ami hónapokra kitolhatja a nyomozati szakaszt, s a végeredmény esetleg súlyosbíthatja a helyzetét. Egy peren kívüli megegyezés azonban sokat segíthet rajta, és ez a leggyorsabban csak büntetőjogi mediációval történhet meg.

Hajdú Katalin elmondta: három hónapon belül kell a két fél között megszületni az írásos megállapodásnak, amit a bíróság elfogad, és megszünteti az eljárást.

„Ha sikerül megegyezni peren kívül, megúszhatja a bíróságot, vagy kisebb büntetést kaphat a színész” – mondta a cégvezető, aki sok hasonló ügyben nyújtott már sikeres megoldást ügyfeleinek. A sértett 10 millió forintot kér, de mediátori segítséggel ez az összeg is csökkenthető.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint ha a mediátor segítségével megegyezésre jut Stohl András és Kaincz Pál, akkor az eljárást megszüntetik a színész ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik