Szórakozás

Rendőrgyilkosság: felháborodtak a melegek

A meggyilkolt rendőr édesanyja kizárta, hogy fia meleg kapcsolatban lett volna az állítólagos gyilkossal.

Alsóörsön, a 71-es balatoni főúton szerdára virradóra szolgálat közben lelőtték Gamauf János, 29 éves balatonalmádi rendőrt. Halálos lövés érte Németh Ádám 21 éves alibánfai főiskolást is, aki abban az autóban ült, amelyet a rendőr igazoltatásra megállított.

Jelen állás szerint a bűncselekménnyel egy svájci-magyar állampolgárságú férfit gyanúsít a rendőrség, illetőleg a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsított férfi öngyilkos lett. Eddig a tények. A rendőrség hallgat, miközben egyre több elmélet lát napvilágot a lövöldözés ügyében.

A főtörzs és a gyilkos homoszexuális kapcsolatáról szóló értesüléseket mindeddig senki sem cáfolta hivatalosan. A rendőr szülei ezt cáfolták, de a magánéleti motivációt erősíti az is, hogy a rendőrség nem nyilvánítja hősi halottá Gamaufot.

A Bors című bulvárlap szerint a rendőrség és a Belügyminisztérium ügykezelése nagy felháborodást váltott ki a meleg szervezetek képviselőiben, akik szerint döbbenetes “a BM és a szervek nem reagálása és nem emlékezése Gamauf főtörzsőrmesterre. „Az eset kapcsán igazán elkezdődhetne egy párbeszéd a rendőrségen belül a homoszexualitás megítéléséről” – olvasható a lap szerint a pride.hu oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik