Szórakozás

Győzike 20 millióval tartozik az APEH-nak

Győzikéék 2009 óta rendszeres szereplői az APEH negyedévente kiadott, 180 napon túl tartozó, 10 millió forintot meghaladó csúcsadózók listájának.

Győzikéék szerepelnek a legfrissebb, 2010. június 30-án közzétett 3272 adós között is. Vagyis az adófizetők összességében legalább 32 milliárd 720 milliós kötelezettséget nem fizettek ki.

Győzike többször is azt nyilatkozta, hogy az utolsó fillérig kifizeti a tartozást. 2009 novemberében a Blikknek mondta: rendezi a számlát, de ahhoz senkinek semmi köze, hogy miből fizet.

A showman akkoriban arról is beszélt, hogy a korábbi pénzügyi nehézségek után a koporsóbiznisz jól megy neki, így már nem szenvednek pénzszűkében. De akkor miért nem fizetett? Úgy tűnik, jobbnak látta, ha inkább saját kényelmére fordítja a milliókat…

Idén áprilisban ugyanis ő maga mutatta be az RTL Klub kamerái előtt Budapesttől 40 kilométerre található új családi házukat, amelyet a legmodernebb konyhai gépekkel, a mai divatnak megfelelő bútorokkal rendeztek be. Idén júliusban pedig arról szóltak a hírek, hogy 3 hetes luxusnyaralásra utazott a család Bali szigetére. Egy ismerős szerint 3 millió forintot fizettek a pihenésért. De ha az ember utánaszámol, az utazási irodák kínálatában egy 1 hetes utazás Balira a legolcsóbb szállodában is 150 ezer forintba kerül. Mivel ők négyen mentek, három hétre, így legalább 1,8 millió forintot kellett fizetniük.

– Elég, ha jó ügyvédje van az adósnak, aki elhúzza az ügyet 6 évig, és akkor elévül a tartozás. De a másik jól bevált módszer, hogy semmi sincsen az adós nevén, és akkor nincs miből behajtani a tartozást. Persze lehetne vizsgálni, hogy miből él nagy lábon, és az, akinek névlegesen a házában lakik, miből vette az ingatlant, de ilyenekkel nem foglalkozott az APEH az elmúlt 6-8 évben. Az első akadálynál azonnal lezárják az ügyet, nem foglalkoznak vele tovább. Korábban a nagyhalak is horogra akadtak, ma már ez nem jellemző. Győzike adósságát persze le lehetne vonni a szerepléseivel megszerzett bevételeiből, de valószínűleg ez sem a nevére kiállított számlán kerül hozzá – fedte fel a valóságot egy névtelenséget kérő APEH-dolgozó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik