Szórakozás

Matthäus újabb botrányba keveredett

A korábbi magyar futballkapitányt azzal vádolják, hogy feketén értékesített belépőket a foci-világbajnokság meccseire.

A korábbi magyar futballkapitányról a német Express.de közöl leleplező írást.

„Az interneten elárvereztek két jegyet a döntőre, amit sikerült megvennem ötezer euróért (1,4 millió forint)” – mondta a lapnak egy nevét eltitkoló kölni férfi. „Ezután felhívott egy ember, s közölte: utaljam át a pénzt, és július hetedikén a johannesburgi DaVinci Hotelben megkapom a belépőket, amelyek egy televíziós csatornának dolgozó korábbi válogatott játékostól vannak.”

A vásárló ragaszkodott hozzá, hogy személyesen a korábbi futballista adja oda neki a jegyeket, s meg is egyeztek a 10-i időpontban.

„ Amikor a hotel halljába beléptem, megláttam Lothar Matthäust, amint egy asztalnál két férfival ül, s előttük mindenféle borítékok vannak” – folytatta a férfi. „Később velem is foglalkozott, s átadott két jegyet, amelyekre rá volt nyomtatva: „FIFA TV – Al Jazeera”, vagyis nyilvánvaló, hogy Lothar azokat a jegyeket adta el, amelyeket ő kapott az arab tévétől, amelynek dolgozott.”

Az Express megkereste a korábbi aranylabdást is, aki a jegyátadást elismerte, de szerinte egész másképp történt az eset.

„Nem tudom, hogy az informátoruk miről beszél. Én egy müncheni ismerősömnek szereztem két belépőt. Szívességet tettem neki, egyetlen centet sem kerestem a bolton” – mondta Matthäus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik