Szórakozás

Rejtett kamerás felvételek meleg papokról

Újabb botrány rázta meg a Vatikánt: a Panoráma című olasz konzervatív folyóirat azt állítja, hogy éjszakai klubokat látogatnak a papok és egymás testének örülnek a templom épületében is.

A kiadványnak három lelkész mesél éjszakai életükről, és engedték a Berlusconi birtokolta lap újságírójának, hogy fotózza és videofelvételeket készítsen róluk.

A pénteken megjelent cikkre válaszképpen az olasz katolikus egyház felszólította homoszexuális papjait, hogy vallják be meleg voltukat, és hagyják el az egyházat. A katolikus egyház elítéli a homoszexualitást és ellenzi a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokat.

Az olasz klérus egy névtelenséget kérő tagja a hetilapnak azt mondta, hogy a Rómában szolgálatot teljesítő papok 98 százaléka meleg. Az amerikai katolikus egyházban végzett felmérés szerint a teológusok és papok negyede-fele homoszexuális.

Franco Grillini, a melegek jogaiért harcoló aktivista szerint “ha minden homoszexuálisnak rögtön ki kellene lépnie a katolikus egyházból, az komoly működési problémákat okozna”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik