Szórakozás

Graffitikiállítás nyílik Milánóban

Első alkalommal rendeznek kiállítást Olaszországban az eddig csak az utcán látott graffitikből: keddtől augusztus végéig lehet megtekinteni a Hálóformák című tárlatot Milánóban.

A kiállítás helyszíne rendkívüli: a street-art kortárs alkotóit Milánóban a tudománynak és a technológiának Leonardo da Vinciről elnevezett múzeuma látja vendégül. A múzeum egy egykori reneszánsz kolostorban található, ennek udvarát szállták meg a graffitizők, akik 170 négyzetméternyi falterületet huszonnégy órán át tartó, szünet nélküli maratoni sprézéssel festettek be a tárlat megnyitása előtt.

Ez már önmagában is elismerés, hiszen első alkalommal kapunk helyet kiállítóteremben, mégpedig tekintélyes múzeumban. Megtörtént a csoda: elismerték, hogy a graffiti művészet – közölte a kiállításban szervezőként segédkező Sradedarts (Utcaművészet) egyesület.

“Hálók mindenhol léteznek, csak szem kell ahhoz, hogy meglássuk őket. A writersek hálója is láthatatlan, szem kell a megpillantásához” – olvasható a kiállítás katalógusában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik