Szórakozás

Elsodorta a szennyvíz a csatornába zuhant nőt

Irina Nyedokunyeva egy hiányzó fedél miatt zuhant bele a csatornarendszerbe Moszkvában; végül nyolc óra elteltével, csodával határos módon sikerült kimenteni.

A négygyermekes, 33 éves Irina Nyedokunyeva egy barátjával volt, amikor egy udvaron egyszer csak elnyelte a föld. A férfi leereszkedett a csatornába, de jó 50 méter után feladta. Közben a környező garázsok őre hívta a rendkívüli helyzetek minisztériumának mentőszolgálatát.

Egy mentő megtalálta Irinát a nyitott lejárótól mintegy 300 méterre, magához kötözte és visszavitte a létrához. Mindez egy 90 centiméteres csőben történt, amelyben 80 centiméternyi szennyvíz áramlott mintegy 18 km/h sebességgel.

Már a létrához értek, amikor átcsapott rajtuk egy hullám, Irina elvesztette eszméletét, kicsúszott a hevederekből, és ismét elragadta a szennyvíz. Számos sérülést szenvedett, mígnem végül meg tudott kapaszkodni egy helyen, ahol a cső felfelé kinyílt, s bemászott a sötét kis odúba.

Hajnalig keresték, megmozgatva minden csatornafedelet a környéken, és már rég nem hitték, hogy élve kimenthetik, amikor megtalálták jó egy kilométerre a baleset helyszínétől. Törésekkel, zúzódásokkal és agyrázkódással vitték kórházba.

A különös baleset elszenvedőjéről készült tévériport láttán Irina idős édesapja annyira felizgatta magát, hogy elvitte amúgy is beteg szíve. Az asszony hosszas lábadozása miatt elvesztette munkahelyét.

A csatornázási művek még csak elnézést sem kért, az esetről beszámoló lapoknak azonban elmondta, hogy mindent elkövettek, robottal is keresték az áldozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik