Szórakozás

Királyfi mentette ki a bajból

Mesekönyvekből ismerős kalandban volt része egy hölgynek, aki túrázás közben megsérült - és egy igazi királyfi, Vilmos herceg érkezett a megmentésére.

A 21 éves Ruby Lawrence a walesi hegyekben vett részt egy szponzorált túrán, amelynek célja az Afganisztánban harcoló brit katonák anyagi megsegítése volt.

Ruby – akinek barátja, Daniel Cooper tizedes nemrég meghalt az afganisztáni fronton – a meredek hegyoldalon átbukott egy sziklaperemen, és lábtörést szenvedett.

Vilmos herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia – éppen a közelben vett részt helikopterpilóta-kiképzésen, amikor a segélykérő hívás befutott a helyi hegyimentő-szolgálattól. A The Sun hétfői beszámolója szerint Vilmos irányította a helikoptert a ködös időben a hegyoldal közvetlen közelébe, és a személyzet csörlővel a fedélzetre emelte a sérültet.

A komoly fájdalmakkal küszködő Ruby – saját elmondása szerint – nem vette észre a trónörököst a mentőalakulat tagjai között, és csak később, a kórházban mondták meg neki, hogy mesebeli módon egy valódi királyfi érkezett megmentésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik