Szórakozás

Bögrék és tányérok Vilmos herceg eljegyzésére

Porcelánbögrékkel és tányérokkal készül egy nagy brit áruházlánc Vilmos trónörökös és barátnője, Kate Middleton eljegyzésének régen várt bejelentésére.

Ezúttal az Asda szupermarket-hálózat döntött úgy, hogy Vilmos és Kate eljegyzési portréival díszített tányérokkal és bögrékkel árasztja el a piacot az eljegyzés hivatalos bejelentése utáni pillanatban.

A trónörökösi kedves édesanyja nemrégiben elejtett egy félmondatos megjegyzést arról, hogy a család júniusban “nagyon elfoglalt” lesz, és ebből udvari megfigyelők azonnal arra következtettek, hogy Vilmos a jövő hónapban végre hivatalosan is megkéri Kate kezét.

A brit légierő helikopter-pilótájának készülő, idén 28 éves herceg – Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban – 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén. A házassági pletykák attól a pillanattól kezdve keringenek a brit sajtóban, hogy nyilvánvalóvá vált a kapcsolat komoly jellege. A herceg – általános megdöbbenésre – három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.

Az eljegyzési találgatások hulláma időről időre magasra csap. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate eljegyzési portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.

Az Asda azonban a cég bennfentesei szerint e nem túl jó előjel ellenére is belevágott az újabb adag eljegyzési bögre- és tányérhalom elkészíttetésébe, mert szeretne elsőként rajtolni a piacon, amint ez esedékessé válik. Szakértői becslések szerint az eljegyzés bejelentése után legalább tízmillió font (3 milliárd forint) értékben lehet majd eladni ilyen emléktárgyakat Nagy-Britanniában.

Valószínűleg tovább fokozza az eljegyzési várakozásokat a BBC vasárnapi értesülése, amely szerint II. Erzsébet királynő az idén nem lesz jelen a Nemzetközösségi Játékokon Indiában, mert “egyéb elfoglaltságai” ezt nem teszik lehetővé. A sporteseményt a zömmel egykori brit gyarmatok alkotta országcsoport külön “olimpiájának” is tartják, és a brit uralkodó – aki ma is több nemzetközösségi állam, köztük Kanada, Ausztrália és Új-Zéland hivatalosan elismert államfője – eddig mindegyik ilyen rendezvényen jelen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik