Szórakozás

Budiba zuhant a dzsungelnő

Megtalálták élve azt a 11 napja eltűnt kambodzsai nőt, akinek a története az egész országot magával ragadta, miután 18 éven át élt a dzsungelban.

A május végén eltűnt nőről mindenki azt hitte, hogy visszamenekült az őserdőbe, mert nem tudott alkalmazkodni a környezetéhez. Rochom P’ngieng-re végül a szomszédjai találtak rá egy szabadtéri vécében, miután meghallották a jajveszékelését. A nő beleesett a tíz méter mély budiba, és 11 napig ott állt a melléig érő ürülékben. Apja egyelőre nem tudja, hogyan eshetett bele a szűk lyukba. A 29 éves nőt már kórházba vitték, de egyelőre nem mondott semmit.

Rochom P’ngieng 1989-ben tűnt el nyolc éves korában. Apja bivalycsordáját legeltette egy olyan környéken, amelyet érintetlen őserdő vesz körül. Senki nem tudta, mi történhetett vele, mígnem 2007 elején váratlanul előkerült meztelenül és piszkosan.

A nő története nagy visszhangot váltott ki Kambodzsában, ahol dzsungelnőnek hívták, sőt sokan félig állat-lánynak nevezték. Sokáig nem fogadott el ételt az emberektől, betegségek is gyötörték, és beszélni sem volt hajlandó. Végül lassanként beilleszkedett a falusi közösségbe, ahol letelepedett, de arra állítólag máig nem emlékszik, hogy mi történt vele 1989-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik