Szórakozás

Csak a fal állítja meg a 70 éves bácsit

Petre Drăgălannak különleges betegsége van: nem tudja kontrollálni lábait. "Nem tudom, hogy merre veszem az utam, nem uralom a lábaimat"

“Nappal még sikerül egy pár lépést megtennem, de néha-néha le kell ülnöm, másképp nem tudom leállítani magam. Egyre gyorsabban kezdek menni, és a végén már nem tudom irányítani a lábaimat. Csak akkor sikerül megállnom, ha valamilyen akadály kerül utamba, és elesek. Rémisztő érzés, és nem tudom, hogy mit tegyek. Régen napi 16 km-t is megtettem gyalog a gyógyfürdőig és vissza, hogy kezeljem a reumámat” – meséli a közel egy éve furcsa betegségben szenvedő Petre Drăgălan.

Bár a tünetek furcsák, az idős férfi betegsége teljesen szokványos, derítette ki a neurológus, akihez az újságírók vitték el: a bácsinak Parkinson-kórja van. “A betegség általában nyelési, beszéd- vagy járási nehézségek formájában jelenik meg. Az utóbbi esetben vagy úgy érzi a beteg, hogy földbe gyökerezett a lába, és nem tud lépni, vagy pont fordítva, mint ebben az esetben is” – magyarázta dr. Cristina Tiu neurológus, aki kezelést írt elő a sloboziai férfinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik