Szórakozás

Szélhámos jósok verik át az embereket

Vannak, akik 300 ezer forintot is otthagynak a látnoki képességekkel rendelkező jósoknál.

Eltérő a természetfeletti erőkben hívő jósnők megítélése. Vannak, akik bíznak bennük, mások viszont félnek tőlük. Egy biztos: az elővigyázatosság mindenkinek ajánlott. A szakma igazi képviselői szerint ugyanis egyre több csaló húz ki jelentős összegeket a hiszékeny emberek zsebéből. Müller Rózsa, a Magyar Jósok Egyesületének elnöke szerint a csalók sokszor csodatevő gyógyszereket és hallucinogén anyagokat is ráerőltetnek a szerencsétlen emberekre. A szemfényvesztők azonban nemcsak félrevezetik, de gyakran zsarolják is a rászorulókat.

„Újra és újra visszarendelik, hogy majd 2 hónap múlva egy fehér gyertyát kell égetni, 3 hónap múlva egy pirosat, elodázza a dolgot, hogy ezt kell csinálni, azt kell csinálni. Nagyon sokan vannak, akik 70, 140, 200, 300 ezer forintokat hagynak ott.” – mondja a jósnő.

Az igazi jósok azt mondják, látnoki képességekkel vannak felruházva. Ezért képesek arra, hogy szinte pontosan megjósolják a távoli jövőt. Vannak olyan szerencsétlenül járt emberek, akikkel a jósok még azt is elhitetik, hogy átok ül rajtuk. A hiszékeny emberek ugyanis minden pénzt magadnak azért, hogy a rontástól végleg megszabaduljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik