Szórakozás

Védőoltás ellen szólt Hugh Jackman

A színész a Golden Globe-díjátadón tartott beszédében kijelentette, nem szükséges az influenza elleni védőoltás. Kijelentését máris orvos szakértők korrigálják.

A Centers of Disease Control and Prevention munkatársai azon fáradoznak, hogy meggyőzzék az embereket, nem kell mindent elhinni, amit egy híres színész mond. Tisztázva a dolgot, Amerikában már járványméretűre nőtte ki magát az influenza, így jogos a félsz és a felháborodás a színész mondatait illetően. Ilyen esetben azért nem szabad könnyelműen dobálózni olyan szövegekkel, mint hogy a védőoltás nem szükséges.

(Foto: AFP)

A puszta számszerű adatokat nézve évente több millió ember lesz influenzás, amelyből több mint kétszázezren kórházba is kerülhetnek, és további 3000 és 49 000 közé tehető azok száma, akik bele is halnak a megbetegedésbe. Ennek fényében a szakértők természetesen azt javasolják, hogy minden évben, minden influenzaszezont megelőzően oltassuk be magunkat. Ekkor szólt Hugh Jackman, hogy ő már túl van az fertőzésen, házilag kikúrálta magát úgy, hogy nem is volt szüksége védőoltásra, és szerinte másnak sincs. A fenti adatokat ismerve mindenki eldöntheti, hogy a számoknak vagy egy erőtől kicsattanó filmszínésznek hisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik