Szórakozás

Dukai Reginának túl keményre sikerült

A szépséges modell imád sütni-főzni. Azonban konyhai bakija nemcsak neki, hanem több, ismert énekesnőnek és modellnek is volt.

Nap, mint nap látjuk őket kamerák kereszttüzében, amint hibátlan alakjukat vagy igéző pillantásukat villantják meg. Bár a szépséges modellek és énekesnők keményen helytállnak szakmájukban, kérdés, hogy a konyhában is ilyen jól boldogulnak-e. Noha egyeseknél a mikrofon megragadása határozottan arra utal, hogy a fakanalat is hasonló meggyőzőerővel ragadja magához, ezek a párhuzamok sajnos nem mindig működnek. Így van ez Erdőhegyi Brigitta esetében is, aki korábban a Hal tortán című műsorban csillogtatta meg főzőtudományát. Vagyis csillogtatta volna, ha lett volna mit.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Az énekesnő gyakorlatilag semmihez sem ért a gasztronómia területén. Bár Brigitta a műsor felvételekor több órát is eltöltött a telefonos segítségkéréssel, ám a nagy mű a rengeteg tanács ellenére sem készült el. Ahogy Sági Szilárd gasztrokíbic foglamazott „Van, aki a konyhára termett és van, aki nem”. Erdőhegyi Brigitta viszont ez utóbbiba tartozik. Pedig elkezdeni sosem késő. Erről tanúskodik Bódi Sylvi napokban közzétett postja is: „Nagyon jó hangulatban telt a délután Anyánál. Pontosan követtem az utasításait, ennek köszönhetően, a konyhát sem gyújtottam fel, a rántás sem égett oda… Valójában minden simán ment és a leves nagyon finomra sikeredett, pont olyan ízű lett, mint a Katié (Kati=Anya)!” – újságolta közösségi oldala követőinek Bódi Sylvi akit most, a harmadik ikszbe lépve szállt meg a főzési kedv.

Nem úgy, mint barátnőjét Dukai Reginát, aki mindig is szívesen és gyakran sürgölődött a konyhában. A modell több főzős műsorban is bizonyította főzőtudományát, melyet egyre csak csiszolgat. „A családban mindenki szeret és tud is főzni. Nekem ez természetes volt, így szinte gyerekkoromtól kezdve szeretek a konyhában tüsténkedni” – árulta el a modell, aki szívesen és gyakran kísérletezik újabb és újabb fogásokkal. „Amikor anyukám kiskoromban odahívott maga mellé, hogy megmutassa, mi hogyan készül, nem élveztem annyira. Jobban szeretem én felfedezni a dolgokat. Igazi kísérletező vagyok a konyhában” – mesélte a Hír24-nek Dukai Regina, aki focista párjára és csapatára rendszeresen főz. „A legnagyobb kihívás most az volt számomra, hogy elkészítsem életem első gulyáslevesét a páromnak és a csapattársainak. Hat litert főztem és büszkén állíthatom, hogy jól sikerült, mivel mind elfogyott” – osztotta meg sikerélményét Dukai Regina, aki sütési tudományát szeretné tovább fejleszteni.


Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

„Inkább a sós dolgokat szeretem elkészíteni. A húsoknak nem kell olyan szépen kinézniük, mint a pepecselős sütiknek. Sütni is szívesen sütök, de van, hogy melléfogok. Legutóbb például befürödtem a porított élesztővel. Fánkot csináltam belőle, de nem futott fel az élesztő rendesen, így olyan kemény lett a fánk, hogy ölni lehetett volna vele, de még így is finom volt és elfogyott” – újságolta őszintén a szőkeség. Hozzá hasonlóan Kustánczi Lia is került már kínos szituációba egy rossz recept miatt. „Volt úgy, hogy nagyon rákészültem valamire. Ám hamar kiderült, hogy az arányok rosszak a receptben. Így kuka lett a vége” – mesélte a népszerű modell-DJ, aki a tévhitekkel ellentétben imád főzni. „Három évvel ezelőtt szállt meg az ihlet. Annyira szép volt a konyhám, hogy megihletett. Azóta rendszeresen főzök, magamra és a kutyáimra is” – árulta el Kustánczi Lia, akinek egyik függősége is a konyhához kapcsolódik.

„Mániákusan gyűjtöm a fűszereket. Így minden utazásomról hozok haza valami különleges, az országra jellemző fűszert. Most már nemcsak szakácskönyvekkel van tele a konyha, hanem különleges fűszerekkel is” – mesélte a kutyamániás modell, aki szerint az emberek sztereotípiákban gondolkodnak, ha egy szép hölgy főzőtudománya kerül szóba. „Az emberek többsége azt hiszi, hogy egy modell egyáltalán nem mozog otthonosan a konyhában. Pedig attól, hogy valakinek ez a szakmája, még főzhet jól” – tette hozzá Kustánczi Lia, aki büszke főzőtudományára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik