Szórakozás

Hölgykoszorú ünnepelte Geszti Pétert

Az előadó-zenei producer kapja 2011-ben „A Magyar Könnyűzenéért VIVA Comet-díjat”.

2011. június 10-én a VIVA Comet-gálán hatodik alkalommal adják át „A Magyar Könnyűzenéért” Comet-gömböt. A díjat minden évben egy olyan előadó vagy együttes kapja meg, aki legalább 10 éve van a pályán, és kiemelkedően sokat tett az igényes hazai könnyűzenéért. A VIVA 2011-ben Geszti Péternek ítélte oda a megtisztelő díjat, amelyet eddig olyan ikonok kaptak meg, mint például az EDDA, Ákos vagy a Neoton Família.

Geszti Péter a 80-as években tűnt fel az Első Emelet dalszövegírójaként, majd 1992-ben a Rapülők zenekar élén robbant be a magyar könnyűzenei életbe. A magyar nyelv rejtett kincseivel játszó szövegek a zenekarnak két platinalemezt és számtalan díjat hoztak, 1994-ben azonban a csapattagok úgy döntöttek, a csúcson abbahagyják. Azóta csupán egyszer, 2006-ban törték meg a csendet, amikor dupla teltházas koncerttel köszönték meg a rajongók kitartó szeretetét az idei VIVA Comet-gálának is helyt adó Papp László Budapest Sportarénában.

Geszti Péter ezután egy immár klasszikus színházi előadás társalkotójaként dolgozott, mint szövegíró: a Dzsungel könyve című musical több mint 15 éve fut töretlen sikerrel, és vált több generáció kedvenc színházi előadásává.

A népszerű zenei producer, előadó és szövegíró a 90-es évek végén Dés Lászlóval hozta létre új formációját. A Behumi Dóri, Kozma Orsi és Váczi Eszter hölgytrióval felálló JAZZ+AZ új színfoltot hozott a magyar könnyűzenébe, és az ezredfordulón a „Megint hétfő”, a „Ma jól vagyok” és a „Mit tehet a Sejt?” szólt minden hangszóróból.

Geszti Péter azonban a két legendás zenekar és több tucat nagysikerű sláger után sem pihent meg: 2005-ben megírta az azóta ikonikussá vált Magyarország című dal szövegét Oláh Ibolyának, idén pedig az ő sorait énekli Wolf Kati az Eurovíziós Dalfesztiválon. A dalszerzés mellett 2011 tavaszán a zenei legenda új formációval rukkol elő Gringó Sztár néven.

Az idei első VIVA Comet-díj győztese május 9-én, a sajtótájékoztató napján ünnepelte születésnapját, ezért munkatársai és kedvenc énekesnői meglepetés produkcióval köszöntötték fel. Szulák Andrea, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi és Zséda egy különleges Geszti Medley-vel lepte meg a zenei polihisztort, Wolf Kati pedig videóüzenetben küldte el jókívánságait Düsseldorfból.

“A VIVA Comet díj meghatározó jelentőségű a magyar popkultúra világában, értékrend és értéktrend. Évek óta jól épített márka, amely pontosan tükrözi a fiatalok divatérzékenységét is. Nagyon örülök, hogy díjazott leszek, mert egyáltalán nem számítottam rá, igaz, nagyon elfoglal új zenekarom, a Gringo Sztár dalainak megírása. El is gondolkoztatott, hogy miért most kapom? Három dolog lehetséges. Egy: hasonlítok az igazolványképemre, és a VIVA azt gondolta, dobjuk meg egy díjjal, mielőtt nyugdíjas otthonba költözik… Kettő: Tévedés történt, és összekevertek Gesztesi Karcsival. Három:…a harmadik nem jut eszembe” – köszönte meg a maga vicces-ironikus stílusában Geszti Péter az elismerést, akit különleges produkcióval köszöntöttek tisztelői a díj hivatalos bejelentésén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik