Pályán kívül

A testével fogta fel a lövéseket a hős edző a floridai mészárlásban

Tizenheten haltak meg, amikor a floridai Parkland városka Marjory Stoneman Douglas középiskolájában az intézmény korábbi diákja, Nikolas Cruz tüzet nyitott. Az áldozatok között volt az iskolai amerikai futballcsapat segédedzője, Aaron Feis, aki a diákok elé vetette magát, hogy a testével fogja fel Cruz lövéseit, így kapott halálos sebet.

Úgy halt meg, ahogyan élt – másokat fontosabbként kezelve, mint önmagát. Nagyon kedves ember volt, aki hős lett a halálával”

– mondta Feisről Denise Lehtio, az iskolai futballprogram szóvívője. Feis egyébként ugyanebben az iskolában végzett, és egész pályafutását itt töltötte, az edzősködés mellett biztonsági őrként is szolgált.

A hős edzőről Roger Goodell, az NFL nagyfőnöke is megemlékezett:

Nem ő volt az egyetlen hőse minden idők egyik legbrutálisabb amerikai tömeggyilkosságának, az egyik tanár, Melissa Falkowski például 19 diákot bújtatott el az egyik vécében, amikor Cruz elkezdett lövöldözni. Az egyik portás pedig még időben biztonságos helyre terelt egy rakás fiatalt, akik azt hitték a tűzriasztót hallva, hogy csak egy gyakorlatról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik