Pályán kívül

Még nem engedték haza a kórházból Mészöly Kálmánt

Bár nemrég még arról szóltak a hírek, hogy hamarosan hazaengedik, a Nemzeti Sport hétfői cikke szerint aggodalomra ad okot a János Kórház kardiológiai osztályán kezelt Mészöly Kálmán állapota. A korábbi kiváló labdarúgó nem eszik és az ágyból sem kel fel.

A 76 éves Mészölyt a múlt héten szállították kórházba, miután rosszul lett. Eleinte agyvérzésre gyanakodtak, ezt később kizárták, viszont kiderült, hogy szívével gondok vannak, majd a kórházban kétoldali tüdőgyulladás lépett fel nála. Mentővel átvitték a Városmajor utcai szívklinikára, ahol megállapították, hogy koszorúér-elzáródás miatt műteni kellene, de a jelenlegi állapotában nem lehet. Így került vissza a János kórház kardiológiai osztályára, az NSO cikke szerint tervben van, hogy egy II. kerületi rehabilitációs intézetbe szállítják át, ott folytatnák a kezelését.

Mészöly Kálmán egész profi karrierjét a Vasasban töltötte, négyszer bajnok, háromszor Közép-európai Kupa-győztes volt az angyalföldiekkel. A válogatottban 61-szer lépett pályára, 1964-ből van egy Európa-bajnoki bronzérme. 1962-ben ötödik, 1966-ban a hatodik helyen végzett a magyar válogatottal a világbajnokságon. Háromszor volt a magyar nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik