Pályán kívül

Beperli az amerikai szövetséget az évekig molesztált olimpiai bajnok tornász

A többszörös országos, olimpiai és világbajnok amerikai tornász, McKayla Maroney pert indított az Amerikai Olimpiai Bizottság és az amerikai tornász szövetség ellen, mert megítélése szerint eltussolták, hogy a csapat orvosa szexuálisan zaklatta.

A csapat orvosa bedrogozta és molesztálta az olimpiai bajnokot
Újabb sportoló vallott arról, hogy pályafutása során zaklatták, ráadásul éppen az orvos.

A most 22 éves Maroney azt állítja, hogy a két szervezet megegyezett vele, gyakorlatilag lefizette, hogy az ügyet eltussolják. Az orvos, Lawrence Nassar 2009-től 2013-ig orvosi kezelésnek álcázva molesztálta a tornásznőt. Maroney beadványa szerint a tornász szövetség eltervezte, hogy nem engedik, hogy az ügy nagy visszhangot kapjon.

A tavaly, egészségügyi okokra hivatkozva visszavonult tornászbajnok azt nem írja, mennyi pénzt kapott, de a The Wall Street Journal úgy tudja, 1,25 millió dollárt fizettek neki. A sportoló azt állítja, azért fogadta el a megállapodást, hogy „előteremtse az életmentő pszichológiai kezeléséhez és ellátásához szükséges összeget”.

Lawrence Nassart pár héttel ezelőtt 60 év börtönre ítélte gyermekpornográfia miatt a bíróság Michigan államban, egy másik perben pedig bűnösnek vallotta magát hét tornász molesztálásában. Áldozatai közül hárman még 13 évesek sem voltak, amikor zaklatta őket. Ebben az ügyben 25 és 40 év közötti börtönbüntetés vár rá.

Maroney a 2012-es, londoni olimpiát követően valóságos internetes sztárrá vált, mert mém lett abból, ahogy a dobogón fintorog, mert egyéniben csak a második helyen végzett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik