Pályán kívül

A csapat orvosa bedrogozta és molesztálta az olimpiai bajnokot

Futótűzként terjed a közösségi médiában a szexuális zaklatásokra figyelmeztető hashtag, amelynek lényege, hogy aki zaklatás áldozatul esett, kiteszi a falára, hogy #metoo, ezzel is felhívva a figyelmet a problémára. Sokan történetüket is megosztják az erősebb üzenet kedvéért.

Sportolók is durva dolgokat mesélnek, korábban például beszámoltunk róla, hogy az ukrán Tatjana Gucu közzétette történetét, amelyben edzőtársa, Vitalij Serbo megerőszakolta.

A 21 esztendős amerikai világ- és olimpiai bajnok tornász, McKayla Maroney Twitteren osztotta meg történetét. Az olimpiai csapat orvosa, Dr. Larry Nassar rendszeresen molesztálta 13 éves kora óta, sőt ugyanígy “kezelte” a női sportolókat 30 éve! A legdurvább eset a 2011-es tokiói olimpiára utazott az akkor 15 éves olimpikon. Dr. Nassar adott a lánynak egy altató pirulát, hogy a hosszú és fárasztó repülőúton is ki tudja magát aludni. Amikor Maroney felébredt, kettesben a doktor szobájában találta magát a csapatorvossal kettesben, amint éppen “kezelést kap”.

Azt hittem meghalok aznap este

Larry Nassar egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik