Pályán kívül

Negyedmillió értékű kegytárgyat égetett el dühében az NFL-drukker – videó

Donald Trump alaposan felkorbácsolta a kedélyeket a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) háza táján. Az Egyesült Államok elnöke azt kifogásolta, hogy a rasszizmus és rendőri túlkapások elleni harc jegyében egyre több játékos féltérdre ereszkedve hallgatja végig a himnuszt az NFL-mérkőzések kezdetén.

Az elnök szerint ezzel a cselekedettel megsértik az ország zászlaját és himnuszát és amerikai módra nem maradhatott ki az ütőkártya: megsértik ezzel a hős veterán katonákat is!

Trump szavainak hatására még többen csatlakoztak a békés tüntetéshez, azonban az egyszeri szurkolók közül többen is felháborodnak a tiszteletlenségen. Többen annyira sértve érezték magukat, hogy elégették a csapatuk mezét, sapkáit és egyéb kegytárgyait. Egy texasi Pittsburgh Steelers drukker, Robert Williams például

1000 dollárnyi, vagyik körülbelül negyedmillió forint értékű kegytárgyat égetett el és tettét feltöltötte YouTube-ra is, ahol részletesen elmagyarázta, hogy Amerikában tisztelni kell a zászlót.

Amerikában kiállunk magunkért, van tartásunk és tiszteljük a zászlót! A nagybátyám csontjai Pearl Harbor fenekén hevernek, csak azért, hogy ezek a játékosok az NFL-ben játszhassanak és azt mondjanak, amit akarnak. Nem sérthetik meg a zászlót, az országot, az alkotmányt büntetlenül, ezért íme, elégetek mindent, amin a csapat címere van!

Az egész Egyesült Államok területén több rajongó is Williams módján fejezte ki ellenérzését a tüntetéssel kapcsolatban, a texasi férfi “csak” az elsők között volt, aki megosztotta tettét – hamar bejárta a Twittert és a Facebookot is a videó.

A sors kegyetlen iróniája egyébként, hogy a Steelers játékosai közül egyedül kiálló Alejandro Villanueva, az afganisztáni háború egyik veteránja, elárulta, félreértés miatt állt ki egyedül a pályára és nagyon sajnálja az esetet – különösen azért, mert nem akarta rossz színben feltüntetni csapattársait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik