Pályán kívül

Bolt magyar legyőzője: Ezen jókat viccelődünk

Pauer Géza az athéni olimpia egyik 200-as előfutamában győzte le az akkor 17 éves Usain Boltot. A DigiSport híradójának azt mondja, pótolhatatlan a sportág számára a jamaicai, akit minden idők legnagyobbjának tart.

Usain Bolt 13 éve még közel sem volt legenda, utána azonban nyolc olimpiai és tizenegy világbajnoki aranyat is begyűjtött. Élete utolsó egyéni versenyét azonban elbukta.

Számára az idei év volt a legneccesebb, nem volt olyan formában, mint a korábbi években. A világversenyekre azonban mindig össze tudta kapni magát, de most láthattuk, hogy sajnos a rajtján ment el a vb-címvédés. Így is egy ikontól búcsúzik az atlétika.

Bolt vb-bronzérmesként is királynak járó ünneplést kapott a nézőktől, ám Carl Lewis nála is több, összesen kilenc olimpiai aranyérmet nyert sprinter-távolugróként, sőt a 20. század legjobb sportolójának is megválasztották.

Pauer Géza mégis Boltot tartja a valaha volt legjobb atlétának: “Maga a személyisége az, ami magával ragadta az egész közönséget, az atlétikai világot. Akik nem követik a sportágat, azok is tudják, ki az a Usain Bolt. Ezért is pótolhatatlan Bolt személyisége.”

Egy utolsó pózolásra még számíthatnak a világbajnokság nézői, szombaton a 4×100 méteres váltó lesz Usain Bolt pályafutásának az utolsó futása. Justin Gatlin és az amerikaiak azonban legalább olyan esélyesei a döntőnek, mint a jamaicaiak négyese.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik