Pályán kívül

Magyarországon lelt otthonra az olasz légiós

Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )
Davide Lanzafame  (davide lanzafame, )

Davide Lanzafame nem akar távozni a Honvédtól, mert kiválóan érzi magát Budapesten, és jó formában is van – idézte egy olasz nyelvű interjúját az NSO. Az olasz légiós legutóbb bajnokságot nyert a kispestiekkel:

Ott játszhatok, ahol szeretek és bizonyíthatom, mire vagyok képes. Két évig van még érvényes szerződésem a Honvéddal. Ez egy életforma, és igazán jól érzem magam Magyarországon.

A támadó elárulta, hogy Puskás Ferenc és Kocsis Sándor nevének hallatán elfogja a remegés, mert “olyanok ők a Honvédnak, mint Alessandro Del Piero vagy Michel Platini a Juventusnak.”

Budapest a világ egyik legszebb városa, ráadásul egyre nagyobb összegeket fektetnek az infrastruktúrába, gondoljunk csak arra, hogy több csapat is új stadiont kapott, ezek igazi gyöngyszemek, 30-40 ezer férőhellyel.

Lanzafaménak két nagy példaképe van, Del Piero és Hernán Crespo – előbbi sokat segített neki a Juventusnál, az utóbbival pedig együtt játszott a Parmában.

A 30 éves torinói támadó nem látja okát, hogy elhagyja a Honvédot: “Ez egy komoly klub, ami remek eredményeket ért el, ráadásul kiváló elnöke van. Hogy őszinte legyek, itt Magyarországon megtaláltam az otthonom, Olaszországba csak különleges esetben térnék vissza.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik