Pályán kívül

Vizes-vb: Willy Wonka és Willy Fogg miatt marad Water Willy is

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatót tartottak a 2017-es vizes-világbajnokság szervezői, amelyen bemutatták a jövő évi budapesti világverseny kabaláit. Megboldogult Bol-Dog után jött Water Lilly és Water Willy. Utóbbi azonban egy kádban felcuppantható műpénisz neve is, így a szervezők közleményt adtak ki a kabalák “ügyében”.

Az elmúlt órákban a FINA-világbajnokság kabalafiguráinak elnevezésével kapcsolatban számtalan méltatlan támadás érte a szervezőket.

A megjelentekkel ellentétben úgy véljük, hogy ha a Walt Disney által forgalmazott világhírű Charlie és csokigyár című filmben a csokigyárost hívhatták Willy Wonkának, továbbá a Magyarországon is óriási sikert aratott spanyol rajzfilmsorozat, a 80 nap alatt a Föld körül Willy Fogg-gal című alkotás főhőse viselhette ezt a nevet, úgy a budapesti világbajnokság vízililiomot formázó kabalafigurájának is megfelel a Water Willy név.

Aligha véletlen, hogy a budapesti szervező-bizottság által benyújtott terveket – benne a teljesen legitim névnek számíró Willy-t is – a Nemzetközi Úszó Szövetség jóváhagyta, és bemutatását engedélyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik