Pályán kívül

Kiss László-ügy: Takáts Zsuzsanna szerint nem ő volt az egyetlen áldozat

Hiába kereste az RTL Klub Kiss Lászlót, a Magyar Úszószövetség korábbi kapitányát, aki 1961-ben két társával megerőszakolt egy 18 éves lányt. A kötvélemény és az elkövetők sokáig halottnak hitték az áldozatot, aki nemrégiben maga kereste meg az RTL Klubot és a Fókusz Pluszban vallott az esetről.

A vasárnapi híradóban Takáts Zsuzsanna azt mondta: 55 éve nem ő volt az élsportoló úszók egyetlen áldozata, egy nappal azután, hogy őt megerőszakolták, egy másik lánnyal Kiss ugyanazt próbálta tenni. Akkor is társai segítettek lefogni az áldozatot. A lány késve kért segítséget, ezért nem lett az esetből rendőrségi ügy.

A vádiratban azonban benne van, hogy Kiss ellen fiatal lánnyal szembeni erőszakos cselekményért fegyelmi eljárés indult az uszodában és komoly büntetést kapott. Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke az eset kirobbanása után súlyos kijelentéseket fogalmazott meg – az akkor még halottnak hitt – áldozatról, azt állította, hogy Takáts Zsuzsanna befolyásos családból származott és “könnyen kapható volt”. Az RTL Híradója megkérdezte Gyárfás Tamást, hogy nem lehetéges-e, hogy Takáts Zsuzsannát összekeverte Kissék egy másik áldozatával. Gyárfás SMS-ben azt válaszolta:

Engem erről tájékoztattak. Nem ismertem a hölgyet. A sportágnak csak hallomásai voltak az 1961-ben történtenkről. Elítéljük az erőszakot. Magam már több hete elnézést kértem, hogy ha bárkit megsértettem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik