Pályán kívül

Bocsánatot kért Kiss Lászlóék áldozatától a Blikk sportrovatának vezetője

24.hu
24.hu

2016. 05. 08. 15:03

Kiss Lászlóék egykori áldozatától elnézést kért a Blikk sportrovatának vezetője.
Korábban a témában:

Szombaton az RTL Klubnak részletesen beszámolt Takáts Zsuzsanna arról az 55 évvel ezelőtti napról, amikor Kiss Lászlóék nemi erőszakot követtek el ellene. Mint mondta, nagyon sokáig tartott, míg feldolgozta a traumát, és most azért állt nyilvánosság elé, mert zavarta, hogy valótlanságokat állítanak róla.

Az interjú után Németh Attila, a Blikk sportrovatának vezetője küldött el nyílt levelet D. Tóth Krisztáék oldalának, a wmn.hu-nak. Ebből idézünk, a teljes levelet IDE kattintva lehet elolvasni.

Szégyellem magam, és szeretnék bocsánatot kérni öntől újságíróként, férfiként és emberként, újságíró kollégáim, férfi- és embertársaim helyett.

Bár csak 42 éves vagyok – szinte annyi, mint az ön fia – engedje meg, hogy bocsánatot kérjek egykori sportújságíró és újságíró kollégáim nevében, akik az 1960-as években, majd a következő évtizedekben sem igyekeztek kideríteni, mi történt valójában azon a szörnyű napon. Nem emelték fel szavukat, sőt cinkosan hallgattak, amikor Kiss László, Lantos László és Várszegi Lajos megúszta néhány hónap börtönnel, és nem tiltakoztak akkor sem, amikor brutális tettük ellenére mindhárom elkövető úgy térhetett vissza, és úgy dolgozhatott évtizedeikig teljes megbecsülésben, mintha mi sem történt volna.

Bocsánatot kell kérnem azoknak az újságíróknak a nevében is, akik az 55 esztendővel ezelőtti gyalázat újbóli napvilágra kerülte után minősíthetetlen nyilatkozatokat tettek önről, akit nem is ismertek, sőt már halottnak hittek.

(…)

Szégyellem magam, amiért 2016-ban Európa közepén nagyon sokak fejében még mindig az az első gondolat, hogy az erőszak áldozata bármiben is hibás lehet.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Fideszes vagyok, mert onnan kapok pénzt

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.