Pályán kívül

NOB: Budapest is esélyes a 2024-es olimpia megrendezésére

24.hu
24.hu

2016. 05. 04. 10:58

Korábban a témában:

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság négynapos ülést tart a héten Lausanne-ban. Ennek keretein belül tekintették át az eddig benyújtott pályázatokat és Budapestet is esélyesnek tartják a 2024-es játékok megrendezésére – írja az MTI.

Fővárosunk mellett Los Angeles, Párizs és Róma jelezte igényét a házigazda szerepére, február 17-ig kellett ezt megtenniük, Budapesté volt az első beérkezett anyag.

Az első benyújtott dokumentumok alapján elmondhatjuk, hogy mind a négy város nagyon jó pályázatot adott be. Ezek visszatükrözik a NOB Agenda 2020 reformprogramját, amely az észszerű és gazdaságos olimpiát helyezi a középpontba.

Budapest pályázata annyiban tér el a másik háromtól, hogy az ország több városát is helyszínnek jelöli annak érdekében, hogy a lakosság 90%-a elérjen legalább egy eseményt 90 percen belül.

Nem tudni, hogy a magyar emberek támogatják-e a rendezés ötletét, hiszen senki nem kérdezte őket, Franciaországgal ellentétben.

A következő mérföldkő 2016 októbere lesz, a pályázati dokumentáció második anyagát ősszel kell benyújtaniuk a kandidáló városoknak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.