Pályán kívül

Megint áll a bál a vizes-vb reklámfilmje körül

szemereyné pataki klaudia (Array)
szemereyné pataki klaudia (Array)

Mint ismert, a kecskeméti önkormányzat magára vállalta a 2017-es budapesti úszó-világbajnokságot népszerűsítő 30 másodperces imázsfilm készítésének 55,6 millió forintos költségét.

Azt gondolom, büszkék lehetünk rá, hogy egy ilyen megállapodást tudtunk kötni. Ennyivel is támogathatjuk ezt a vizes eseményt, ami nemcsak Kecskemétnek, hanem az országimázsnak is egy nagyon fontos állomása. Büszkék lehetünk a Kecskeméti TV stábjára és az animációs filmstúdióra, hogy egy ilyen világeseményhez el tudják készíteni a reklámfilmet

– nyilatkozta még tavaly nyáron Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester asszony.

Csakhogy később kiderült, a filmet nem is a városi televízió alkotta meg, hanem egy magáncég, az Argus Film and Art Kft. Ráadásul szakértők szerint egy ilyen kaliberű videót 10-15 millió forintból is ki lehetett volna hozni.

Hugyecz Zoltán korábbi polgármesterjelölt egy héttel a közgyűlési döntés után közérdekű adatigénylést nyújtott be Szemereyné Pataki Klaudiának, aki kiadta a támogatási szerződést – írja a Népszava.

Ebből egyértelműen kiderül a polgármester nyilvánvaló jogsértése: a rendelkezésre álló hivatalos dokumentumok szerint ugyanis Szemereyné Pataki Klaudia már 2015. június 22-én aláírta a Kecskeméti Városi Televízióval a film elkészítésére vonatkozó támogatási szerződést, ám a város közgyűlése ehhez csak három nappal később, 2015. június 25-én járult hozzá a költségvetés módosításával.

– írta blogbejegyzésében Hugyecz.

A politikus hozzáfűzte, így egyértelmű, hogy a polgármester szabálytalanul, közgyűlési felhatalmazás nélkül írta alá a szerződést.

Videó – A 2017-es budapesti vizes vb promóciós filmje

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik