Pályán kívül

Hosszú Katinka nemet mondott a Túró Rudira is

Mint ismert, hónapok óta húzódik már a viszály a Magyar Úszó Szövetség és Hosszú Katinka illetve párja, Shane Tusup között. A probléma részben az, hogy világklasszis sportolónk nem akart ingyen szerepelni a 2017-es világbajnokság promóciós filmjében.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az Index pénteki cikkéből kiderül, hogy nem csak a szövetség kérésének mondott nemet az elmúlt időszakban Katinka.

A lap úgy tudja, a Túró Rudi – a Magyar Olimpiai Bizottság aranyfokozatú támogatója – szerette volna több, mint száz olimpikonunk arcát megismertetni a közvéleménnyel. A vállalat nem tárgyalt egy sportolóval sem, a felkérés, a versenyzőkkel a fotózásokon való részvétel koordinációja, a MOB hatásköre, így nekik mondott nemet Hosszú.

Hosszú Katinka férje épp szétveri a saját mesterművét 

A Pöttyös ugyanis várhatóan négymillió kártyát gyárt majd le áprilisban induló kampányához, melyeken bemutatná az olimpiai eszmét, illetve egykori és napjaink olimpikonjait. Ezeket nagyrészt a Túró Rudi multipackekhez csomagolnák.

Az Index információi szerint a MOB remélte, hogy a riói olimpián résztvevő sportolók szó nélkül hozzájárulnak ahhoz, hogy azokon a bizonyos kártyákon szerepeljenek.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Sokan így is cselekedtek és térítésmentesen arcukat adták a projekthez, viszont Hosszú Katinka nemet mondott. Állítólag rajta kívül még Puskás Ferenc örökösei cselekedtek hasonlóképp.

Fontos megemlíteni, hogy pont a MOB-nak a feladata most, hogy kibékítse egymással Gyárfás Tamást, a MÚSZ elnökét illetve Hosszú Katinkát, de a Pöttyös-ügy aligha segített a helyzeten.

Siklós Erik, a MOB kommunikáció igazgatója az Index megkeresésére nem kívánt nyilatkozni a kialakult helyzetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik