Pályán kívül

Elefántlábú, génhibás vízilovat kapott a nemzet Dzsudzsija

Prima-díjas lett a török Bursaspor nagyszerű labdarúgója. Debrecen polgármestere szerint a focista ember tudott maradni, amikor sztárrá vált.

A Prima Primissima Díj 2005-től egészült ki a Megyei Prima díjak rendszerével, ezt kapta meg most a válogatott labdarúgója, aki a hétvégén nem játszott klubjában, akik végre nyertek, mert épp fegyelmi ügye van. A vége az lett, hogy egy évre felfüggesztették büntetését.

Dzsudzsi így hazalátogatott, vasárnap pedig a debreceni Nagyerdei Stadionban átvette a megyei Prima-díjat, ami nem annyira ló, mint a nagy Prima, inkább amolyan elefántlábú, génhibás víziló.

Dzsudzsák a dehir.hu beszámolója szerint elmondta, hogy:

Nekem mindig fontos marad az a szűkebb terület, ahonnan elindult a pályafutásom. A focira születtem és óriási bennem a bizonyítási vágy. A Debreceni Focisuliban álmodtam magamnak egy világot. Magyarországon a dicső múlt miatt rengetegen akarnak focizni, de csak kevesen jutnak fel igazán a csúcsra. Ehhez nagyon sok mindenre van szükség: kiegyensúlyozott családi háttér, motiváltság, sikerélmények, egészség, versengés, kitartás, lelkesedés és kőkemény munkabírás. Én sosem felejtem el, honnan jöttem, és még ma is mindig azon dolgozom, hogy én legyek a legjobb az edzéseken és a meccseken is. Mindig az elvégzendő munka iránti alázat és a szenvedélyes küzdőszellem jellemzett már gyerekkoromban is, s ez semmit sem változott.

Az átadón még filmet is vetítettek karrierje legszebb pillanatairól, egy nemzet sóhajt fel, reméljük, az Eb-n tovább gyarapítja majd ezeket a pillanatokat.

Az est díszvendége egy politikus volt.

Méghozzá Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikai államtitkára, de ott volt Debrecen polgármestere is, aki úgy fogalmazott:

A nagy sikerek mellett is ember tudott maradni, amikor nagy sztárrá vált, akkor is szerény volt. Emlékszem, a románok elleni hazai mérkőzés után találkoztam vele, s nagyon dühös volt, amiért nem sikerült győzni. Ő az a fajta ember, aki mindig többet és többet akar. Remélem, hogy még sokáig külföldön fog játszani és Debrecenbe fog visszatérni, hogy levezessen. Mindig szívesen látjuk Dzsudzsák Balázst.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik