Pályán kívül

Futballistahalál Fejér megyében

Tragikus esemény miatt szakadt félbe a Iszkaszentgyörgy - Pátka öregfiúk mérkőzés. A vendégek egyik játékosát 20 perccel a találkozó vége lecserélték, ezt követően társa már csak holtan talált rá az öltözőben.

A pátkai csapat játékosai úgy tervezték a szombati napot, hogy az Iszkaszentgyörgy elleni megyei öregfiúk találkozó után közösen nézik meg az El Clásicot. A mérkőzés előtt megfőztek, majd úgy indultak útnak, megérkeztek, kifutottak a pályára – ment minden a tervek szerint.

Az egyik pátkai játékos 20 perccel a lefújás előtt cserét kért, mivel úgy tervezte, hogy lezuhanyzik, majd hazaindul, hogy megmelegítse az ételeket a többieknek, mire ők is hazaérnek. Csapattársa, Rózsa Csaba negyedóra múlva érkezett az öltözőbe, majd üvöltve rohant a pályára: “R. meghalt!” Az 56 éves férfit holtan találta a zuhanyzóban – számolt be a feol.hu.

A mérkőzés természetesen azonnal félbeszakadt. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a játékoson. Valószínűleg szívinfarktus, vagy hirtelen szívhalál végezhetett a labdarúgóval, de ezt csak a boncolás után lehet pontosan megállapítani.

A tragikus eseményhez hozzátartozik, hogy az igazolások ellenőrzésénél Termő László asszisztens odaszólt a férfinek, miszerint november 6-án lejár a sportorvosi engedélye. A pátkai játékos erre csak ennyit felelt: “Tudom, most hétfőn már megyek is. Akkorra kaptam időpontot.”

Nyugodjon békében!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik